Core Energy Coaching™

Bijkerk & Bijkerk werkt volgens de methode van Core Energy Coaching™ door het toepassen van de coaching principes van iPEC (Institute for Professional Excellence in Coaching).

Het model

Het Core Energy model van iPEC gaat uit van het energie niveau van waaruit jij naar een bepaalde situatie kijkt of deze ervaart. Wat dat inhoud is het beste met een voorbeeld uit te leggen:

Stel je rijdt op de snelweg op de linkerbaan en vlak voor je gaat iemand ineens naar links naar jouw rijbaan. Je kunt hier op verschillende manieren naar kijken, bijvoorbeeld “Dit overkomt mij nou altijd” (slachtoffer) of “Wat een @#$% ze moesten dit soort mensen van de weg afhalen” (vechter) of “Goh, die persoon moet wel ontzettend veel haast hebben” (dienstverlener). Deze drie verschillende reacties representeren verschillende energie niveaus en de gedachten die je daarbij hebt bepalen in grote mate wat je voelt en welk gedrag hieruit voortkomt.

De methode van iPEC onderkent zeven verschillende niveaus met een oplopende energie. Hoe hoger het energie niveau hoe groter de kans op succes. Binnen de coaching sessies zorgen we ervoor dat je je bewust wordt van deze energie niveaus en hoe je het energie niveau kunt verhogen om hiermee de kans te vergroten dat je het gewenste doel kunt bereiken. Het inzicht in de energie niveaus en de effecten of je acties zorgt er voor dat de veranderingen, die je moet ondergaan om je doel te bereiken, duurzaam zijn.

Het proces

Coaching werkt door te vast te stellen hoe jij normaal gesproken kijkt naar specifieke situaties en op welke manier dit leidt tot gedachten, emoties en gedragingen met betrekking tot die situatie. Vervolgens onderzoeken we waar die manier van kijken vandaan komt en in hoeverre je hiermee jezelf helpt of tegenwerkt. Er wordt bekeken op welke manier je weer kansen kunt vinden in de situatie waarin je vastloopt, zodat met andere acties dichter bij je doel kunt komen. Per sessie wordt ook bekeken in hoeverre voorgaande acties succesvol zijn geweest en eventueel bijgesteld zouden moeten worden.

Waarop is Core Energy Coaching gebaseerd?

Core Energy Coaching is gebaseerd op meer dan 10.000 uren onderzoek over een periode van 30 jaar. Dit interdisciplinaire proces heeft zijn wortels onder andere in: Psychotherapie, Neuro-linguïstisch programmeren (NLP), Mentoring, Consulting, Kwantumfysica, Metafysica, Volwassen- en versnelde leertheorieën, Emotionele intelligentie, Leiderschapsontwikkeling en Theorieën van bewuste evolutie

De Resultaten

Het coachingstraject geeft je onder andere:

  • De middelen die je kunt gebruiken als je voor je uitdagingen staat, zodat jij het beste resultaat kunt bereiken
  • Een manier om nauwkeurig andere mensen en situaties te lezen en er op de beste manier mee om te gaan
  • Een vergroting van je leiderschapskwaliteiten
  • Een vermogen om kansen te ontdekken en te benutten
  • Een manier om verbinding, tevredenheid en voldoening te voelen
  • Een inzicht in wie jij bent en wat je wilt doen in dit leven

Lees verder >