Energy Leadership Index™

Ben je er klaar voor om de wereld door een andere bril te bekijken, zodat je je volle potentie kunt bereiken? De Energy Leadership Index™ is een assessment die je inzicht geeft in hoe jij de wereld op dit moment beleeft en bekijkt. En het goede nieuws is: deze manier van beleven en bekijken kan worden veranderd, zodat jij je beste jij kunt worden.

Persoonlijkheids- versus attitude assessments

Er zijn twee type assessments:

Persoonlijkheidstesten: deze testen meten je persoonlijkheid en je sterke en zwakke punten. Ze geven je inzicht je persoonlijkheid en hoe dit in relatie is met wat je gedrag laat zien, zodat je je gedrag kunt aanpassen om te werken met wat je hebt, zodat je je doelen het beste kunt bereiken. Voorbeelden zijn de Big Five, Meyer-Briggs en de DISC.

Attitude testen: deze testen meten je houding of gezichtspunt met betrekking tot de wereld ten opzichte van verschillende situaties. Elk mens kijkt naar de wereld door zijn of haar unieke filters die gebaseerd zijn op ervaringen, waarden, geloofssysteem, de cultuur, aannames, opvoeding, etc. Deze filters kunnen beperkend zijn en je tegenhouden om je volle potentie te bereiken, of ze kunnen je helpen om de kansen te zien in elke situatie.
Omdat deze attitude subjectief is (persoonlijk voor die persoon op basis van alles wat ze ooit hebben meegemaakt en hoe ze elke situatie tot en met nu hebben geïnterpreteerd), kan deze worden veranderd. Er zijn geen limieten aan de groei die je kunt bereiken.

Wat maakt de Energy Leadership Index Assessment™ zo bijzonder?

De Energy Leadership Index™ assessment is een attitude test. Hij meet je houding tegenover situaties wanneer alles goed met je gaat, maar geeft ook inzicht in wat er veranderd zodra je onder stress staat.

Het resultaat van deze test is een inzicht in combinatie van verschillende houdingen die uniek is voor jou op dit moment. Elk van deze houdingen kan vertaald worden naar een energie niveau, en de combinatie van deze niveaus geven aan wat jou basis houding is in verschillende situaties.

Hoe meer energie, hoe makkelijker je kunt voorkomen dat je je het slachtoffer voelt van een situatie en hoe meer je in staat bent je eigen reacties te sturen. Dit inzicht helpt je een bewuste keuze te maken over met welke houding je in een situatie (zowel op het werk als in privé situaties) wilt stappen die uiteindelijk het beste resultaat geeft en stress verminderd.

De Energy Leadership Index™ assessment is ontwikkeld door Bruce D. Schneider in 1999 en staat op nummer drie in het artikel van Forbes: 11 Assessments Every Executive Should Take De Energy Leadership Index™ mag alleen afgenomen worden door een gecertificeerde ELI Master Practitioner.

Ook benieuwd? Maak een afspraak!