Denk eens aan een coach

Een coach zou je goed kunnen helpen! Een coach begeleid je in een creatief proces, waar je nieuwe inzichten over je eigen denken krijgt die je kunnen inspireren om het maximale te halen op je persoonlijke en professionele vlak.

Een coach is ervan overtuigt dat elke cliënt de expert is op het gebied van zijn of haar eigen leven en werk. Verder weet een coach dat iedere cliënt creatief en vindingrijk genoeg is om te schitteren in dit leven. Soms heb je alleen even een helpende hand nodig om verder te komen.

Het is de taak van een coach om:

  • Met jou uit te zoeken en helder te krijgen wat je wilt bereiken en de coaching sessies zo in te richten dat jij je doelen kunt verwezenlijken.
  • Je aan te moedigen eens kritisch te kijken naar jouw blik op te wereld en in hoeverre deze je helpt of hindert bij het krijgen van wat je wilt bereiken.
  • Je te helpen de oplossingen te vinden die je onbewust zelf al weet, zodat elke oplossing past bij JOU en JOUW wensen.
  • Een coach houdt je verantwoordelijk voor je resultaten (lees: zit je achter je broek), zodat je nu eindelijk eens gaat schitteren zoals je weet dat je dat kan.

Dit proces helpt cliënten om hun blik op hun leven en hun werk dramatisch te verbeteren, terwijl hun leiderschapskwaliteiten ontwikkeld worden en verbeteren en hun potentieel wordt aangeboord.

Klinkt goed toch?

Hoe vind je een goede coach?

In een coach relatie zijn twee dingen heel belangrijk: het moet klikken met je coach EN de coach moet betrouwbaar zijn. Of het klikt met een coach weet je alleen als je het gesprek aangaat. Kijk naar de websites en kies iemand wiens manier van communiceren je aanspreekt.

Voor de betrouwbaarheid kun je zoeken naar iemand die is aangesloten bij het ICF, the International Coaching Federation, een soort keurmerk voor coaches. Dit keurmerk staat ervoor garant dat jouw coach werkt volgens een ethische code en een gedegen opleiding heeft gehad. Waarom is dit van belang? De naam ‘Coach’ is niet beschermd en iedereen kan zich coach noemen.

Nu zit je al op onze site, dus je voelt hem al aankomen: wij kunnen je ook coachen. Kijk eens op onze site en als onze persoonlijke stijl je aanspreekt kun je eens een vrijblijvende afspraak maken. Wij zijn aangesloten bij het ICF (anders waren we er niet over begonnen natuurlijk) en hebben onze opleiding gehad bij iPEC, een soort Rolls Royce als het gaat om coach opleidingen.

Geïnteresseerd? Doe eens gek en kijk bij onze diensten. Je weet maar nooit…!